top of page
DSC01421.jpg

Training in Bartenieff Fundamentals

Bartenieff Fudamentals: Citaat

Bartenieff Fundamentals (BF) is een lichaamsgerichte methode waarbij het accent ligt op beweging en lichaamsbewustwording als een psycho-fysiek proces. Het regelmatig beoefenen van BF ondersteunt de ontwikkeling van een dynamische houding, coördinatie, flexibiliteit, mobiliteit, kinesthetisch bewustzijn en expressie. Het is een hulp bij het verminderen van blessures, lichamelijke beperkingen of klachten maar ook in het beter leren omgaan met stress.
Het doel van BF is bewegen met gemak, efficiëntie en expressie. Niet alleen je lichaams-bewustzijn maar ook je zelfbewustzijn wordt vergroot door de verbinding die wordt gemaakt met het interne proces van de bewegingservaring.

Bartenieff Fudamentals: Tekst

Reacties van deelnemers

Verrijkend, verrassend en verrukkelijk. Dat zijn de woorden die bij me opkomen na de driedaagse BF-introductietraining. Een hernieuwde kennismaking met de mogelijkheden van mijn lichaam, interessante inzichten in onbewuste patronen en heerlijk bewegen en dansen.  En dat alles onder deskundige, vrolijke en liefdevolle begeleiding van Marieke.

"Marieke zet met veel creativiteit en helderheid een training neer die afgestemd, geinspireerd en veilig voelt. Zo kan iedereen vanuit het eigen lichaam, en op eigen manier al voelend onderzoeken."

"Mariekes benadering van zowel de stof als de groep is kundig en goed afgestemd. Ik werd uitgenodigd om vanuit mijn eigen (professionele) behoeften te experimenteren en te onderzoeken, waarbij op hele praktische wijze de theorie duidelijk werd gemaakt."

"De Bartenieff Fundamentals training gegeven door Marieke is een warme onderdompeling in het genieten van je eigen lichaamsbewustzijn. Een echte aanrader voor iedereen die graag in alle vrijheid beweegt!"

"Ik heb erg genoten en heb alles als  intens en diepgaand ervaren. De manier van aanbieden was aangenaam, zacht en af en toe met humor, wat ik leuk vond!"

"De inhoud van de training was zeer compleet en ik heb veel geleerd! De begeleiding was kundig, warm en belangstellend."

Bartenieff Fudamentals: Recensies
Bartenieff foto.png

Irmgard Bartenieff

“Connectedness ... allows the flow, the movement impulse, to pass through the body in such a way that complete activation can be realized most efficiently - without unnecessary exertion and stress.”

Bartenieff Fudamentals: Tekst

Geplande trainingen

 • Bartenieff Fundamentals NEXT: 3 daagse voor wie eerder een BF training heeft gevolgd
  Bartenieff Fundamentals NEXT: 3 daagse voor wie eerder een BF training heeft gevolgd
  za 01 jul
  Maastricht
  01 jul 2023, 10:30 – 03 jul 2023, 16:30
  Maastricht, Sally Dansgezelschap Maastricht, Lage Kanaaldijk 112, 6212 NA Maastricht
  01 jul 2023, 10:30 – 03 jul 2023, 16:30
  Maastricht, Sally Dansgezelschap Maastricht, Lage Kanaaldijk 112, 6212 NA Maastricht
  3 daagse training in Maastricht voor wie eerder al een BF training heeft gevolgd.
  Delen

De trainingen is geldig als toelatingseis voor:
1. de opleiding in het Laban Bartenieff Movement System van EMOVE Institute. Voor meer informatie neem contact op met Marieke of bekijk de website.
2. de opleiding Laban/Bartenieff Bewegingsstudies van EUROLAB in Berlijn.

Accreditatie is aangevraagd bij de SRVB voor danstherapeuten en psychomotorische therapeuten.

Bartenieff Fudamentals: Over
bottom of page