DSC01421.jpg

Introductie training in Bartenieff Fundamentals

 

Bartenieff Fundamentals (BF) is een lichaamsgerichte methode waarbij het accent ligt op beweging en lichaamsbewustwording als een psycho-fysiek proces. Het regelmatig beoefenen van BF ondersteunt de ontwikkeling van een dynamische houding, coördinatie, flexibiliteit, mobiliteit, kinesthetisch bewustzijn en expressie. Het is een hulp bij het verminderen van blessures, lichamelijke beperkingen of klachten maar ook in het beter leren omgaan met stress.
Het doel van BF is bewegen met gemak, efficiëntie en expressie. Niet alleen je lichaams-bewustzijn maar ook je zelfbewustzijn wordt vergroot door de verbinding die wordt gemaakt met het interne proces van de bewegingservaring.

 

Reacties van deelnemers

"Ik heb weer heel veel bijgeleerd. Mijn lijf voelt echt 'gereorganiseerd'"

"Ik heb erg genoten en heb alles als  intens en diepgaand ervaren. De manier van aanbieden was aangenaam, zacht en af en toe met humor, wat ik leuk vond!"

"De inhoud van de training was zeer compleet en ik heb veel geleerd! De begeleiding was kundig, warm en belangstellend."

 
Bartenieff foto.png

Irmgard Bartenieff

“Connectedness ... allows the flow, the movement impulse, to pass through the body in such a way that complete activation can be realized most efficiently - without unnecessary exertion and stress.”

 

Deze training omvat 20 lesuren en is een brede introductie voor iedereen die wil kennismaken met Bartenieff Fundamentals. Het is tevens een verdieping voor wie hier al eerder mee heeft gewerkt. De kennis en vaardigheden die je in deze training opdoet kun je makkelijk integreren in je eigen werk met dans, pilates, maar ook in elke andere vorm van beweging.
Je zal kennismaken met verschillende principes van BF, zoals o.a. dynamische houding, adem- en centrumondersteuning, rotatie en ontwikkelings-motorische patronen. Deze principes ondersteunen organische, bewuste en belichaamde beweging. Aan de orde komen o.a. vastgelegde basisoefeningen en vrije bewegings-improvisaties. De oefeningen zijn ondersteunend voor iedereen die geïnteresseerd is in het krijgen van een dieper begrip van beweging en dans.
In BF leer je om effectieve en verbonden beweging in het lichaam waar te nemen en te trainen, om ze te kunnen inzetten in complexe driedimensionale en dynamische bewegingsmogelijkheden.

 

De training is geldig als toelatingseis voor:
1. de opleiding in het Laban Bartenieff Movement System van EMOVE Institute. Voor meer informatie neem contact op met Marieke of bekijk de website.
2. de opleiding Laban/Bartenieff Bewegingsstudies van EUROLAB in Berlijn.

 

Praktisch

 

Tijden:

Vrijdag                 10.30 tot 18.30 u.
zaterdag                9.30 tot 17.30 u.
zondag                  9.30 tot 16.30 u.

Emove-6.jpg