top of page

“Vrijer van je pijn bewegen.”

bij pijnklachten: Citaat

Als je last hebt van chronische pijn, of als je al lang pijnklachten hebt, verkleint langzaam maar zeker je bewegen en daarmee ook een stukje levensvreugde. Voor veel mensen met pijnklachten is bewegen geassocieerd geraakt met pijn, ongemak en beperkingen. Het lichaam en het bewegen is als het ware een vijand geworden waar je van vervreemdt. Maar daarmee vervreemd je ongewild ook van jezelf. Wil je de relatie met jezelf, je lichaam en je bewegen nieuw leven inblazen, dan kan je dit doen met individuele sessies (online of face to face), of in groepslessen met het programma ‘Dans Je Vrij Van Pijn’.

bij pijnklachten: Over
Meisje met uitgestrekte armen

In individuele sessies wordt er aandacht gegeven aan de fysieke, emotionele en cognitieve relatie met jezelf en je lichaam. Marieke stemt steeds af op de individuele behoeftes en dat wat nodig is van persoon tot persoon en moment tot moment. In de sessies wordt o.a. gewerkt met dans, muziek, ontspanning, lichaamsgerichte oefeningen waarbij gemak en bewegingsefficiëntie voorop staat, oefeningen in bewustwording en Mindfulness, interventies vanuit danstherapie en Acceptance & Commitment Therapie. Het gaat er niet om pijnvrij te worden, maar vrijer van je pijn te kunnen bewegen. Coördinatie, flexibiliteit, bewegingsruimte, expressiemogelijkheden en lichaamsbewustzijn worden groter en je kan weer plezier ervaren in bewegen en zijn.

Het programma 'Dans Je Vrij Van Pijn' bestaat uit 8 of 16 lessen waarin je stapsgewijs en op een veilige manier je lichaam in beweging zult brengen. Met rustig bewegen op muziek je coördinatie en souplesse terugvinden. Bewegen wordt afgewisseld met ontspanning op prachtige muziek. Beleef deze unieke vorm van Dansante Revalidatie. Bij deze nieuwe vorm van bewegen leer je om weer plezier in bewegen te krijgen, ook als er pijn is. Door je te laten meenemen in de muziek en innerlijk gestuurd te bewegen kun je werken aan je coördinatie, souplesse, kracht, evenwicht, uithoudingsvermogen, expressie en ontspanning. Je leert je vrijer van je pijn te bewegen. Voorkennis is niet noodzakelijk. Plezier in het dansen staat voorop!

 

Een nieuwe lessenreeks zal binnenkort aangeboden worden door Marieke in Maastricht. Hou de agenda op deze website in de gaten voor de nieuwe data, of meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wil worden. 

Meer informatie over het Programma ‘Dans Je Vrij Van Pijn’: www.dansjevrijvanpijn.nl

Pret van het strand
bij pijnklachten: Programma's

Over Marieke Delannoy

Marieke is danstherapeut, Somatic Movement Therapist, bewegingsanalist en docent van de opleiding “Dansante Fysiotherapie” van waaruit het programma ‘Dans Je Vrij Van Pijn’ is ontstaan.

bij pijnklachten: Over
91320764_512857412985098_552238932479809

Nieuws ontvangen

Wil je op de hoogte zijn van nieuws, agenda met workshops, blogposts en/of filmpjes, meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Bedankt voor de inzending!

bottom of page