top of page

“Movement in itself is the language in which our highest and most fundamental inspirations are expressed…”

Rudolf Laban

Laban Bartenieff: Citaat

Training volgen in het Laban Bartenieff Movement System zorgt voor een zeer uitgebreid bewegingsvocabulaire, het optimaliseren van bewegings-efficiëntie, het verfijnen van bewegings-competenties en -vaardigheden en het verbeteren van communicatie en expressiviteit. Wil je ook de rijkdom van dit systeem ervaren? Kijk dan hier naar het actuele aanbod van lessen, workshops en trainingen.

Het Laban Bartenieff Movement System (LBMS) is een omvangrijk systeem waarmee we de patronen van menselijke beweging in al zijn aspecten kunnen observeren, beschrijven en begrijpen. LBMS kijkt naar het wat, waar, hoe en waarom van acties door de 4 basis componenten van het systeem: Body, Effort, Shape en Space.

LBMS omvat een belichaamd theoretisch kader en helder geformuleerde taal voor het beschrijven van beweging. Meer weten over LBMS? Klik dan hier.​

Emove-1.jpg

Marieke

Gaf introductie trainingen in het Laban Bartenieff Movement System aan honderden bewegings-professionals waaronder dansdocenten en -therapeuten, fysiotherapeuten, acteurs, kunstenaars, onderzoekers, enz. Ze studeerde in 2009 af als Certified Laban Movement Analyst aan de Laban Bartenieff Movement Studies in Berlijn. Daarna werd ze assistent aan de opleiding en later docent. Ze is mede-oprichter van EMOVE Institute en docent aan de Certificaatopleiding in het Laban Bartenieff Movement System.

Introductie training LBMS (Laban Bartenieff Movement System)
Introductie training LBMS (Laban Bartenieff Movement System)
Wanneer
08 jul 2024, 10:30 – 12 jul 2024, 16:00
Waar
Maastricht,
Lage Kanaaldijk 112, D4, 6212 NA Maastricht, Nederland
Laban Bartenieff: Citaat
Laban Bartenieff: Recensies
foto Karen.jpg

Marieke is a joy to work with as she is both compassionate as well as passionate in her approach to working with others.  She is a delightful mix of thoughtful and playful in her teaching and in sharing her knowledge of movement through the Laban/Bartenieff Movement System.  It has been my privilege to work and teach with Marieke in EMOVE’s Movement Analysis ISMETA training program.

Karen Studd (co-auteur van EveryBody is a Body, en coördinator van diverse LBMS opleidingen)

“LBMS heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het heeft me doen groeien op zoveel niveaus, zowel professioneel en persoonlijk (en dat doet het nog steeds!). Het voelt als een voorrecht om les te mogen geven in LBMS en het voldoet aan mijn behoefte om mijn begrip van beweging te vergroten en te verdiepen. Dit rijke systeem inspireert mij van de kleinste bewegingen in het lichaam tot de grote bewegingen in het leven.” (Marieke)

LBMS is gebaseerd op de theorie en praktijk van twee legendarische individuen:

Bartenieff foto.png
Laban foto.png

Irmgard Bartenieff (1900-1981)

was een belangrijke leerlinge van Rudolf von Laban. Als fysiotherapeute, paste Bartenieff ontwikkelings-motorische principes en Labans theorie toe in haar werk met poliopatiënten en dansers. Ze is gekend voor haar gebruik van het bewustzijn van de bot-architectuur van onze anatomische vorm in het verbeteren van het functionele en expressieve potentieel van lichamelijke beweging. Naast fysiotherapeute was ze ook o.a. danstherapeute, danseres, kunstenares, massagetherapeute en bewegingsonderzoeker. Ze zette ook het eerste professionele trainingsprogramma op in Laban Bewegingsstudies in 1978

Rudolf von Laban (1879 – 1958)

is historisch gezien gekend als de vader van de Europese moderne dans. Hij was een visionair, humanist, leraar en denker, wiens revolutionaire ideeën een brug maakten tussen kunst en wetenschap. Hij was danser, choreograaf, schilder en bewegingsonderzoeker. Zijn werk beïnvloedde een hele generatie van dansers, dans theoretici en choreografen, en doet dat nu nog steeds. Zijn invloed op het gebied van dans, danstherapie, fysiotherapie, kunst en theater is enorm.

Laban Bartenieff: Diensten

Workshops en trainingen vind je hier

Laban Bartenieff: Tekst

Contact

Heb je vragen, wil je graag meer informatie, of een afspraak maken voor een telefonische kennismaking of sessie, neem dan contact op. Dat kan per mail, telefonisch of via dit contactformulier.
Je ziet hier ook nog het adres voor face-to-face sessies:

+31648409022

Bedankt voor de inzending!

Laban Bartenieff: Contact opnemen
Laban Bartenieff: Meld je aan
91320764_512857412985098_552238932479809

Nieuws ontvangen

Wil je op de hoogte zijn van nieuws, agenda met workshops, blogposts en/of filmpjes, meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Bedankt voor de inzending!

bottom of page