top of page

za 01 jul

|

Maastricht

Bartenieff Fundamentals NEXT: 3 daagse voor wie eerder een BF training heeft gevolgd

3 daagse training in Maastricht voor wie eerder al een BF training heeft gevolgd.

Tickets zijn nog niet te koop
Andere evenementen bekijken
Bartenieff Fundamentals NEXT: 3 daagse voor wie eerder een BF training heeft gevolgd
Bartenieff Fundamentals NEXT: 3 daagse voor wie eerder een BF training heeft gevolgd

Tijd en locatie

01 jul 2023, 10:30 – 03 jul 2023, 16:30

Maastricht, Sally Dansgezelschap Maastricht, Lage Kanaaldijk 112, 6212 NA Maastricht

Over het evenement

Deze training is bedoeld voor wie eerder een introductie training in de Bartenieff Fundamentals (BF) bij me heeft gevolgd, of een vergelijkbare training (zoals de cursus dansante fysiotherapie bij Psychfysio). In deze 3 dagen, gaan we een diepe (verdiepende) duik maken in de wondere wereld van ons bewegende lichaam volgens de principes van de Bartenieff Fundamentals. We gaan aan den lijve ervaren hoe we nog meer kunnen bewegen met gemak, efficiëntie en genot. De overkoepelende dualiteitsthema's van het Laban Bartenieff Movement System helpen ons hierbij in de bewustwording van patronen en het creëren van balans. We gaan aan de slag met basisoefeningen, improvisatie, lichaamsgerichte inquiries, partnerwerk en groepswerk. 

Voor wie het niet meer weet: BF is een lichaamsgerichte methode waarbij het accent ligt op beweging en lichaamsbewustwording als een psycho-fysiek proces. Het regelmatig beoefenen van BF ondersteunt de ontwikkeling van een dynamische houding, coördinatie, flexibiliteit, mobiliteit, kinesthetisch bewustzijn en expressie. Het is een hulp bij het verminderen van blessures, lichamelijke beperkingen of klachten maar ook in het beter leren omgaan met stress. Het doel van BF is bewegen met gemak, efficiëntie en expressie. Niet alleen je lichaams-bewustzijn maar ook je zelfbewustzijn wordt vergroot door de verbinding die wordt gemaakt met het interne proces van de bewegingservaring.

Deze training is een verdieping voor iedereen die al eerder heeft kennis gemaakt met de principes van de Bartenieff Fundamentals. De kennis en vaardigheden die je in deze training opdoet kun je makkelijk integreren in je eigen werk met dans, pilates, maar ook in elke andere vorm van beweging. Verschillende principes van BF, zoals o.a. dynamische houding, adem- en centrumondersteuning, rotatie en ontwikkelings-motorische patronen komen terug aan bod. Deze principes ondersteunen organische, bewuste en belichaamde beweging. Aan de orde komen o.a. vastgelegde basisoefeningen en vrije bewegings-improvisaties. De oefeningen zijn ondersteunend voor iedereen die geïnteresseerd is in het krijgen van een dieper begrip van beweging en dans. In BF leer je om effectieve en verbonden beweging in het lichaam waar te nemen en te trainen, om ze te kunnen inzetten in complexe driedimensionale en dynamische bewegingsmogelijkheden.

Deze training is geaccrediteerd door het Register Vaktherapie voor 22 punten. De training staat vermeld bij geaccrediteerde nascholing. 

Waar 

Lage Kanaaldijk 112, 6212 NA Maastricht (prachtige studio met uitzicht over de Maas van Sally Dansgezelschap Maastricht)

 

Tijden 

Zaterdag        10.00 tot 18.00 u. 

Zondag           10.00 tot 18.00 u. 

Maandag        9.30 tot 16.30 u.

 

Kosten 

€ 325,- (vroegboekkorting: € 25 bij betaling voor 1 mei met kortingscode: nextBF2023 

Dit bedrag is vrijgesteld van BTW  

Aanmelding

Na registratie en betaling, ontvang je het ticket en ook praktische informatie via de mail. Pas op, soms komen deze mails in de SPAM (ongewenste mail) terecht. 

Lukt het niet om via de website aan te melden, mail me dan gerust, en dan stuur ik de factuur via mail: info@mariekedelannoy.com

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page