top of page

ma 08 jul

|

Maastricht

Introductie training LBMS (Laban Bartenieff Movement System)

5-daagse introductie training in het Laban Bartenieff Movement System in een prachtige studio aan de rand van Maastricht

Introductie training LBMS (Laban Bartenieff Movement System)
Introductie training LBMS (Laban Bartenieff Movement System)

Tijd en locatie

08 jul 2024, 10:30 – 12 jul 2024, 16:00

Maastricht, Lage Kanaaldijk 112, D4, 6212 NA Maastricht, Nederland

Over het evenement

Als je meer zicht wilt krijgen op je eigen manier van bewegen, als je expressiever wil leren bewegen, je observatievaardigheden wil verbeteren of je bewegingsvocabulaire wil uitbreiden, dan is deze 5-daagse training iets voor jou. Deze training is ook voor mensen die al bekend zijn met LBMS (of Bartenieff Fundamentals / Laban Movement Analysis) en hun basiskennis willen opfrissen of verdiepen.

Het Laban Bartenieff Movement System (LBMS) is een omvangrijk systeem waarmee we de patronen van menselijke beweging kunnen observeren, beschrijven en begrijpen. LBMS helpt je om beter te observeren, articuleren en choreograferen. Het biedt een meerwaarde voor de performancekwaliteit van dansers en acteurs, en het vormt een goede basis voor improvisatiewerk. Daarnaast leer je een duidelijke taal te gebruiken om te praten over beweging. De praktijkervaringen worden theoretisch onderbouwd, maar we gaan vooral veel experimenteren en improviseren in beweging. We starten dagelijks met heerlijk in ons lichaam landen en met behulp van de Bartenieff Fundamentals en de Body component in het systeem de verbinding met onszelf en ons lichaam te versterken. Van daaruit verkennen we ook alle andere componenten.

LBMS biedt een belichaamd theoretisch kader waarin de vier basiscomponenten van beweging (en hun onderlinge relaties) beschreven worden: ‘Body’, ‘Effort’, ‘Shape’ and ‘Space’. Dit rijke systeem zorgt voor het ontwikkelen van een zeer uitgebreid bewegingsvocabulaire, het optimaliseren van bewegings-efficiëntie, het verfijnen van bewegings-competenties en -vaardigheden, en het verbeteren van communicatie en expressiviteit. Vanuit dit kader en met deze bewegings-parameters, kan men beweging in al zijn complexiteit creëren, analyseren, documenteren en integreren.

"Movement is what is common to all human activities"  Rudolf von Laban

Deze training introduceert het Laban Bartenieff Movement System (LMBS), ontwikkeld door Rudolf von Laban (1879-1958) en Irmgard Bartenieff (1900-1981), en hun vele studenten/opvolgers. Deze ervaringsgerichte en theoretische benadering van beweging richt zich op het begrijpen en ervaren van de basiselementen van al onze beweging. Met dit analysesysteem heeft von Laban een grote bijdrage geleverd in de danswereld in het begin van de vorige eeuw. Maar tegenwoordig wordt dit systeem ook in andere disciplines gebruikt waaronder: beeldend, theater, danstherapie, muziek, sport, antropologie, in culturele studies en nog veel meer.

Deze training omvat 32 lesuren en is bedoeld voor danstherapeuten, acteurs, dansers, dansdocenten, theaterdocenten, fysiotherapeuten,...  en iedereen die geïnteresseerd is in beweging!

De training is geldig als toelatingseis voor de opleiding in het Laban Bartenieff Movement System van EMOVE Institute. Voor meer informatie neem contact op met Marieke of bekijk de website.

Accreditatie door de SRVB wordt aangevraagd.

Taal voor deze training: Engels en/of Nederlands (afhankelijk van de deelnemers)

Ervaringen van deelnemers:

"Deze introductie heeft me nog bewuster gemaakt van mijn lichaam in de ruimte. Hoe belangrijk het is om mijn lichaam te kunnen bewegen vanuit verschillende invalshoeken. Voor iedereen die werkt met het lichaam of nieuwsgierig is hoe hij/zij meer kan connecten met de body een aanrader. De kennis en kunde van Marieke en haar aanstekelijk enthousiaste begeleiding maakten van deze dagen een feestje."

"De training heeft me veel inzicht gegeven in hoe mijn bewegingsvorm laat zien hoe ik in het leven sta. Ik merk dat ik me nu bewuster ben van mijn bewegingen in het huidige moment en hoe het meeverandert met o.a. mijn gevoel, de ruimte in mijzelf als om mij heen."

"Wat een rijkdom! Dank je wel Marieke dat ik deze nieuwe kijk op bewegen, mag ervaren! De training is een enorme verrijking."

"The introductory training exceeded my expectations. The training had a good balance of practice, theory and discussions. I really liked how the examples from daily life and professional contexts shed light on the various ways the system can support us. I also learned a lot about myself – not just about my movement patterns but about my personality as well. Marieke created a safe environment, which enabled us to open up to each other and form a real group."

Waar

Aan de rand van maastricht naast de Maas, in een prachtige dansstudio van dansgezelschap Sally, in het AINSI gebouw: Lage Kanaaldijk 112-113 6212 NA MAASTRICHT

Tijden

Maandag:  10.30 tot 17.30 u.

Dinsdag:  9.30 tot 17.30 u.

Woensdag:  9.30 tot 17.30 u.

Donderdag:  9.30 tot 17.30u.

Vrijdag:  9.30 tot 16.00u.

Kosten

Er is een vroegboekkorting van 50 euro tot 14 april! Vul daarvoor de volgende code in op het inschrijfformulier: LBMSjuli2024

€ 550,-  (Dit bedrag is vrijgesteld van BTW)

Bij de prijs inbegrepen zijn:

- Digitale hand-outs over de inhoud

- Koffie en thee, koekjes e.d.

Overnachting is niet inbegrepen. Je kan zelf een hotel/B&B/camping reserveren in de buurt.

Aanmelding

Na registratie via het inschrijvingsformulier, ontvang je de factuur per mail. Later ontvang je ook praktische informatie via de mail. Pas op, soms komen deze mails in de SPAM (ongewenste mail) terecht.

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page