top of page

vr 22 okt

|

SALLY Dansgezelschap Maastricht

Laban Movement Analysis Training

3 daagse Laban Movement Analysis introductie training in Maastricht

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Laban Movement Analysis Training
Laban Movement Analysis Training

Tijd en locatie

22 okt 2021, 10:30 – 24 okt 2021, 16:30

SALLY Dansgezelschap Maastricht, Lage Kanaaldijk 112, D4, 6212 NA Maastricht, Nederland

Over het evenement

Deze training introduceert de Laban Movement Analysis (LMA), ontwikkeld door Rudolf von Laban (1879-1958). Deze ervaringsgerichte en theoretische benadering van beweging richt zich op het begrijpen en ervaren van de basiselementen van al onze beweging. Met dit analysesysteem heeft von Laban een grote bijdrage geleverd in de danswereld in het begin van de vorige eeuw. Maar tegenwoordig wordt dit systeem ook in andere disciplines gebruikt waaronder: beeldend, theater, danstherapie, muziek, sport, antropologie en ook in culturele studies.

"Movement is what is common to all human activities"  Rudolf von Laban

Als je meer zicht wilt krijgen op je eigen manier van bewegen, als je expressiever wil leren bewegen, je observatievaardigheden wil verbeteren of je bewegingsvocabulaire wil uitbreiden, dan is deze 3-daagse iets voor jou. Deze training is ook voor mensen die al bekend zijn met LMA en hun basiskennis willen opfrissen of verdiepen. LMA is een systeem om beweging te begrijpen, analyseren, beschrijven en noteren. LMA helpt je om beter te observeren, articuleren en choreograferen. Het biedt een meerwaarde voor de performancekwaliteit van dansers en acteurs, en het vormt een goede basis voor improvisatiewerk. Daarnaast leer je een duidelijke taal te gebruiken om te praten over beweging. De praktijkervaringen worden theoretisch onderbouwd, maar we gaan vooral veel experimenteren en improviseren in beweging. Exploratie van Laban's basisprincipes “Effort”, “Space”, “Shape”, “Body”, “Relationships” en “Phrasing”, geven inzicht en basiskennis van de Laban Movement Analysis. We observeren deze principes bij onszelf en bij anderen. Er zullen ook momenten van reflexie zijn waardoor je deze principes kunt verbinden met je eigen interesse(s) en werkgebied.

De training omvat 20 lesuren en is bedoeld voor danstherapeuten, acteurs, dansers, dansdocenten, theaterdocenten en voor iedereen die geïnteresseerd is in beweging.

Ik bied deze training aan in een grotere ruimte om met voldoende onderlinge afstand te kunnen werken. Behalve de nodige onderlinge afstand worden vanzelfsprekend ook de andere maatregelen waar wij ons als beroepsgroep aan dienen te houden in acht genomen.

De training is geldig als toelatingseis voor: 

1. de opleiding in het Laban Bartenieff Movement System van EMOVE Institute. Voor meer informatie neem contact op met Marieke of bekijk de website

2. de opleiding Laban/Bartenieff Bewegingsstudies van EUROLAB in Berlijn.

Waar 

Studio Sally DM, AINSI Lage Kanaaldijk 112-113 6212 NA MAASTRICHT

Corona

Het is nodig je af te melden indien er klachten zijn als niezen, hoesten, koorts. In dat geval wordt het reeds betaalde bedrag teruggestort. Ook wanneer de dag niet door kan gaan door strengere Coronaregels komt je betaling retour.

Tijden 

Vrijdag                 10.30 tot 18.30 u. 

zaterdag                9.30 tot 17.30 u. 

zondag                  9.30 tot 16.30 u.

Kosten 

€ 310,- (€ 20 vroegboekkorting bij betaling vóór 17 september, met gebruik van de kortingscode: LMAokt2021korting ) 

Dit bedrag is vrijgesteld van BTW  

Bij de prijs inbegrepen zijn: 

- Een digitale reader over de inhoud 

- Koffie en thee

Aanmelding 

Na registratie en betaling, ontvang je het ticket en ook praktische informatie via de mail. Pas op, soms komen deze mails in de SPAM (ongewenste mail) terecht.

Tickets

  • Inschrijving LMA training

    Met dit ticket bent u ingeschreven voor de 3 daagse LMA introductie training met Marieke Delannoy in Maastricht van 22 tot 24 oktober 2021.

    € 310,00
    +€ 7,75 servicekosten

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page